marți, 29 martie 2011

Raport (Bucureşti): Prima ediţie a "Marşului pentru viaţă"

"Marşul pentru viaţă", desfăşurat în Bucureşti pentru prima dată, a reunit, sâmbătă 26 martie, circa 500 de participanţi. Într-un oraş de obicei anesteziat sub povara problemelor zilnice, aceştia şi-au mărturisit, inedit, crezul şi dorinţa de a vedea viaţa protejată de la concepţie.

Arteră centrală, Calea Victoriei a fost dominată minute bune de tricourile roşii cu emblema Provita, de banerele şi pancartele inedite care au stârnit interesul trecătorilor. Câteva dintre mesajele special pregătite pentru această ocazie: "Adevăraţii doctori NU ucid copii!"; "Viaţa începe de la concepţie"; "Copiii vor dreptate: / Viaţă şi nu moarte!"; "Avortul ucide copii / An de an 200.000"; "50 de ani = 22 milioane de avorturi"; "Embrionul este o persoană!"; "Aboliţi pedeapsa cu moartea / pentru copiii nenăscuţi!"; "O persoană este o persoană / indiferent cât e de mică!"; "Avort: 10 minute să-l faci / O viaţă întreagă să-l regreţi"; "Tu trăieşti. / Lasă-l şi pe el să se bucure de viaţă!".

Un baner de mari dimensiuni cu inscripţia "Onoare mamelor" a fost purtat cu drag de un grup de mame cu copii.

O mărturie în premieră a sărit, de pe o pancartă, direct în ochii bucureştenilor: "Regret că am făcut avort", marcând astfel începutul sfârşitului unui tabu: suferinţa pricinuită de avort.

Organizatorii s-au bucurat să vadă că cei care au răspuns apelului "Spune DA vieţii!" – sloganul evenimentului - au fost în majoritate covârşitoare (8 persoane din 10) tineri până în 30 de ani, dovadă că mesajul lor a fost receptat exact de cine trebuia.

La final, coloana de manifestanţi s-a oprit, simbolic, chiar lângă Palatul Parlamentului, simbol al puterii democratice, de la ai cărui vremelnici "locatari" aşteaptă mai mult pentru apărarea dreptului cel dintâi al oricărui om: dreptul la viaţă.

Pro-vita şi ceilalţi organizatori adresează mulţumiri speciale d-lui senator Titus Corlăţean şi delegaţiilor partidelor "Pentru Patrie" şi Naţional Ţărănesc – Creştin Democrat care au onorat cu prezenţa lor evenimentul. Invitaţia de a participa a fost adresată în consonanţă cu "Manifestul" lansat înainte de marş, prin care se făcea apel la toate forţele politice – reprezentante ale voinţei cetăţenilor – de a proteja viata şi familia.

Reporterii TVR, Mediafax, Radio Vocea Evangheliei, Radio Maria, Familia Ortodoxa şi TV Alfa şi Omega au însoţit marşul pe tot traseul.

Începând din acest an, "Marşul pentru viaţă", care a debutat în urmă cu patru ani la Timişoara, începe să capete dimensiuni naţionale, derulându-se, coordonat, deja în patru oraşe: Bucureşti, Timişoara, Satu Mare şi Fălticeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! ORICE mesaj incitator și provocator va fi șters.