duminică, 24 martie 2013

Marşul pentru Viaţă la Oradea



Sâmbătă, 24 martie, a avut loc o nouă ediţie a  „Marşului pentru Viaţă", organizat cu scopul de a susţine dreptul la viaţă pentru toate fiinţele umane, începând din momentul concepţiei, dar şi pentru susţinerea familiei tradiţionale. „Marşul pentru Viaţă" are loc anual, iar ediţia din acest an a fost organizată la Oradea de Centrul Creştin Viaţa Nouă, Centrul Creştin Salem, Centrul Creştin Betania, Episcopia Greco-Catolică Oradea, Centrul de Consiliere Puls, Eparhia reformată de pe lângă Piatra Craiului, Episcopia romano-catolică Oradea şi Colegiul Biblic Est-European.

La „Marşul pentru Viaţă" au participat alături de orădeni şi cei doi viceprimari ai oraşului, Rozalia Biro şi Florica Cherecheş. Cele două doamne, atât ca viceprimari cât şi ca mame, au arătat un interes deosebit pentru această iniţiativă şi au susţinut dreptul la viaţă al copiilor nenăscuţi.

Viceprimarul Florica Cherecheş a vorbit în deschiderea evenimentului despre statisticile negative privind numărul mare de avorturi din România şi a încurajat femeile să se gândească bine înainte de a face pasul drastic de a avorta. „Ca mamă a patru copii şi ca bunică a două nepoate minunate, doresc să încurajez femeile care se gândesc că avortul este singura soluţie pentru a scăpa de o sarcină nedorită să ştie că au alternative şi să se informeze înainte de a recurge la avort, deoarece trauma fizică şi psihică post-avort este foarte greu de suportat" a spus viceprimarul.

Prezent la eveniment, viceprimarul Biro Rozalia a menţionat: „Mă simt foarte onorată că orădenii participă într-un număr atât de mare la acest eveniment, iar ca reprezentant al administraţiei orădene, o administraţie care, singura din ţară, a implementat o serie de măsuri de protecţie şi de ajutor pentru copii, doresc să vă mulţumesc de iniţiativă şi de participare. Consider că, dacă fie şi o femeie care se gândea să facă avort în urma acestui marş îşi schimbă intenţia, acest eveniment şi-a atins scopul şi am reuşit să salvăm o viaţă de om".

După discursuri, orădenii s-au deplasat în marş, pe traseul strada Republicii pietonal - Parcul Traian - Podul Intelectualilor - Parcul 1 Decembrie.

Evenimentul a continuat la statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie, unde a avut loc un program artistic oferit de tineri din diferite culte, concerte, precum şi activităţi speciale pentru copii.


Un comentariu:

  1. 1. Textul e de anul trecut.

    2. A aparut un montaj de citeva minute pe YouTube, facut de cei ce se ocupa de asa ceva:

    https://www.youtube.com/watch?v=lU43nxsS2x8&list=UUTYDTQvRS5BTQo-9UsOxt6w&index=1

    Filmuletul meu de mai sus e facut cu un aparat foto.

    Alin Cristea

    RăspundețiȘtergere

Atenție! ORICE mesaj incitator și provocator va fi șters.