marți, 4 martie 2014

Video: Marșul pentru Viață 2014!

"Mi-ai luat bilet pentru drumul cel lung și vrei să plec din viața ta..."



 
În 22 martie 2014 se va desfăşura în peste 27 de localităţi din România Marşul pentru viaţă.

Acest videoclip filmat la Arad are multiple semnificaţii:

1. Paharele folosite nu sunt deloc întâmplătoare. Doar pahare de iaurt de Curtici şi de Pecica, două localităţi din judeţul Arad unde oamenii trăiesc din roadele pământului, în semn de protest împotriva planului guvernanţilor de a permite exploatarea gazelor de şist din zona de vest a României. Vrem să putem mânca, noi şi urmaşii noştri, acest iaurt delicios şi peste 10, 20 sau 100 de ani!
2. Tinerii protagonişti s-au îmbrăcat, majoritatea, în ii. Unele mai vechi de 100 de ani, adevărate bijuterii ale neamului românesc. Ne iubim neamul, cultura lui, tradiţiile lui şi din el ne tragem seva, bucuria.
3. Protagoniştii - elevi de la 14 la 19 ani - au devenit voci pentru cei ce nu au voce: pruncii nenăscuţi în pericol de a fi avortaţi. Într-o societate modernă în care se promovează tot mai mult o cultură a morţii, ei au înţeles mai repede decât adulţii din jur că trebuie promovată şi susţinută viaţa, din prima ei clipă de apariţie. Un copil este un copil cu drept deplin la viaţă din momentul concepţiei.

Ca un post scriptum, trebuie spus că toţi cei implicaţi, de la sunetişti, fotografi sau cameramani, au lucrat pro bono, având cu toţii acelaşi crez: ROMÂNIA! Le mulţumesc tuturor acestor oameni minunaţi: sunetul - Cosmin Harbei în studioul Musiclab, cameramani - Onoriu Felea, Cristian Ţuţuroi, Sergiu Ilisie şi Alexandru Niga, foto - Alexie Kocso.

A consemnat: Maria Jitea, Arad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! ORICE mesaj incitator și provocator va fi șters.